Handige boekingssites op een rij, goed voorbereid op reis

De voorbereiding is onderdeel van de voorpret

Ik schreef het al vaker. Voorpret is een belangrijk onderdeel van het reizen. Vaak helpt het wel om de kaders duidelijk te hebben. Hoe ziet je reis eruit? Waar overnacht je? Hoe kom je er? Vroeger, in het tijdperk voor internet dat ik nog meegemaakt heb :-), kochten we voor onze eerste reis alleen een treinticket en een gidsje van de streek waar we naar toe wilden en ter plekke regelden we de rest. Of je ging naar een reisbureau waar alles werd georganiseerd.

Nu is alles prima online te regelen. Daarom deel ik graag mijn favoriete boeking sites waar ik steeds weer uitkom als ik een reis plan. Van een paar bedrijven ontvang ik een kleine commissie als je via mijn links boekt. De prijs voor jou blijft hetzelfde. 

Met de trein

NS internationaal

Waar zouden we zijn zonder de trein? Goed voor het milieu en super relaxed reizen. Ik reis graag met de trein. Ons jaarlijkse wintersportuitje (met 8 dames op pad) naar Ellmau begint altijd met een gezellige treinreis door Duitsland. Koffie, broodjes en zelfs wijn aan boord, iedereen geniet hiervan. Snel, veilig en schoon. Op NSInternational.com boek je niet alleen internationale treintickets tussen Nederland en Europese bestemmingen, maar ook je tickets voor Europese trajecten buiten Nederland, zoals binnen en tussen Duitsland, Italië, Denemarken en Tsjechië.

Overnachten

Booking.com

Op deze site kom ik steeds weer uit. Trek je niet teveel aan van de teksten dat je de laatste kamer bekijkt en dat je vooral haast moet maken, want verder is het prima. Overzichtelijk, er is heel veel aanbod, de zaken worden goed geregeld en wat misschien nog wel het grootste voordeel is; de gratis annuleren mogelijkheid. Wil jij boeken via booking.com? Klik op de banner hieronder voor het boeken van jouw overnachting.

Booking.com

Autohuur

Sunnycars

Ik heb goede ervaringen met het huren van een auto van Sunny Cars. Hier is er één groot voordeel, alle kosten zijn inclusief. Dus nooit extra bijkomende of verborgen kosten, geen ‘gedoe’ of ‘vervelende verrassingen’ ter plaatse en een complete service. Kortom, zoals je het graag wilt. Klik op de banner hieronder voor het huren van een auto via Sunny Cars.

All-inclusive autohuur Sunny Cars

Een fietstocht tijdens de reis

Op de pedalen met Bajabikes

Fietsen is voor mij de leukste manier om een stad te verkennen. Met een gids die je bijzondere plekken laat zien en bijzondere verhalen vertelt over de stad. Ik hou ervan. Ik herinner me nog mijn eerste fietstocht met Baja Bikes in Berlijn. We doorkruisten de stad via binnendoor weggetjes en zagen de meest bijzondere plekken. Mijn kinderen vonden dit het hoogtepunt van onze citytrip. Voor het reserveren van de leukste fietstochten van Baja Bikes in verschillende plaatsen kun je  klikken op de banner hieronder.

Interessante excursies

Vooraf je entreeticket of tour boeken

Ook een leuk onderdeel van de voorpret, boek alvast jouw entreeticket of tour. Zeker als het gaat om een populaire bestemming is dit aan te raden. Geen wachttijd en alles fijn geregeld, ik boek mijn activiteiten het liefst hier. Wil jij ook jouw activiteiten van tevoren boeken? Klik dan op de banner hieronder.

Vliegen

Transavia

Transavia vliegt naar meer dan 100 bestemmingen in Europa. Goedkoop, goed en bovendien geen  boekings- en betalingstoeslag.  Wil jij een vlucht boeken? Klik dan op de banner hieronder.


KLM Onze nationale luchtvaartmaatschappij

KLM biedt veel rechtstreekse verbindingen en is altijd goed. Ik vlieg altijd met KLM rechtstreeks naar Zuid-Afrika. Geen tijdsverschil en bijna dagelijks naar Kaapstad en Johannesburg.
Met KLM op reis? Bekijk de website van KLM.

Op reis

Georganiseerd op reis met Djoser

Vervoer en verblijf zijn goed geregeld, je reist naar de meest bijzondere plekken ter wereld, de groepen zijn klein en er gaat altijd een Nederlands sprekende reisbegeleider mee. Lees of dit bij jou past en klik op de banner hieronder om te kijken naar de reizen die Djoser aanbiedt. 

Djoser heeft ook een mooi aanbod in wandel en fietsreizen.


Reizen met Tui

Soms ga je voor gemak. Ik weet nog hoe relaxed het was om met vier kleine kinderen een weekje all-inclusive in Turkije te verblijven. Niks zelf regelen, aanschuiven bij het eten, alle aandacht voor elkaar. Kids happy, ouders happy.

TUI biedt ontzettend veel mogelijkheden in vakanties. Stedentrips, all-inclusive, of verder weg. Boek het hier


Weg met Elizawashere

Echt heerlijke speciale plekken buiten de drukte. Ik was een week in Ibiza met Elizawashere en het was geweldig. Met de huurauto waren we in no time overal, en aan het heerlijke zwembad in onze agroturisme zaten we heerlijk alleen in alle rust te genieten.

Unieke vakanties, weg van de massa

meest recente  blogartikelen


Op reis met Jacq

Interesse in een maatwerk reis naar Zuid-Afrika, Namibië, Mozambique of andere landen in Zuidelijk Afrika? Stel samen met mij jouw unieke droomreis samen.