Over Jacq

Welkom bij Groetjes van Jacq 

Op deze site vind je unieke reisverhalen met een culturele twist. Tips en aanraders die je kunt gebruiken tijdens je reizen en verhalen over bijzondere plaatsen, volken en gebruiken. Als reisbegeleider van actieve rondreizen kom ik op de mooiste plekken. Laat je inspireren door mijn reisverhalen, tips, achtergrondinformatie en foto's van bestemmingen ALL over the World.

Groetjes van Jacq 

Dromen van reizen


Als kind droomde ik al van verre landen. Wij gingen elk jaar een weekje weg in Nederland. Mijn vriendin ging drie weken naar het Lago Maggiore in Italië. Zij wel! Dat was niets volgens mijn vader.  “Italianen spuiten gas in de tent waardoor je bedwelmd raakt en vervolgens roven ze alles weg. Dan sta je daar met alleen je pyjama aan ...” Ja zo geredeneerd was Nunspeet wel een veiliger keuze.

Het is goed gekomen, ik ben ondertussen heel vaak in Italië geweest en op tal van prachtige, spannende plekken over de hele wereld. 

Reizen is het leukste dat ik kan bedenken. Andere culturen leren kennen, de afwisseling en het avontuur. Het leert je anders kijken naar de wereld en ook naar jezelf.

Wat kan ik leren van een gids in Sulawesi die mij vertelt over de band met zijn familie? Een agent die tijdens een meeting even weggaat om te bidden en mij daarna vertelt hoe hij het geloof ziet. De moeder in Sumatra die mij trots foto’s laat zien van haar vier kinderen en vertelt over hun studies en banen. Mijn Zuid-Afrikaanse familie en de veranderingen die zij ervaren in hun land. Juist deze ontmoetingen maken voor mij het reizen onvergetelijk. De verschillen die je ziet en juist de universele overeenkomsten als je verder kijkt.

Laat je inspireren door de reisverhalen, tips, achtergrondinformatie en foto’s van bestemmingen ALL over the World.

En neem ook eens een kijkje op mijn favoriete sites waar ik steeds weer uitkom als ik een reis plan, of ga op reis met Jacq

Jacqueline van Vreden


Schrijf je in voor mijn nieuwsbrief!

Wil jij altijd als eerste op de hoogte blijven van mijn nieuwste blog artikelen? Schrijf je dan in voor mijn nieuwsbrief.

Op reis met Jacq

Interesse in een maatwerk reis naar Zuid-Afrika, Namibië, Mozambique of andere landen in Zuidelijk Afrika? Stel samen met mij jouw unieke droomreis samen.