Over Jacq

In de bibliotheek in mijn geboorteplaats leende ik als 8-jarige een typisch jaren 70 junior informatieboekje over reizen. Op de voorkant een foto van een tent aan een meer in een ver land. Waarschijnlijk in Zweden gemaakt denk ik nu. Prachtige dennenbomen langs het water en alleen heel in de verte een dobberend bootje. Ik ooit op zo’n plek, daar kon ik uren over dromen en fantaseren.

Wij gingen elk jaar een weekje weg in Nederland. Mijn vriendin ging drie weken naar het Lago Maggiore in Italië. Zij wel! Dat was niets volgens mijn vader.  “Italianen spuiten gas in de tent waardoor je bedwelmd raakt en vervolgens roven ze alles weg. Dan sta je daar met alleen je pyjama aan ...” Ja zo geredeneerd was Nunspeet wel een veiliger keuze.

Nu zijn we bijna 50 jaar verder. Ik ben ondertussen heel vaak in Italië geweest en op tal van prachtige, spannende plekken over de hele wereld. Het dagdromen als kind resulteerde in een duidelijke keuze voor mijn vervolgstudie na de middelbare school; toerisme aan het NWIT in Breda.

Reizen is het leukste dat ik kan bedenken. Andere culturen leren kennen, de
afwisseling en het avontuur. Het leert je anders kijken naar de wereld en ook naar jezelf. Wat kan ik leren van een gids in Sulawesi die mij vertelt over de band met  zijn familie? Een agent die tijdens een meeting even weggaat om te bidden en mij daarna vertelt hoe hij het geloof ziet. De moeder in Sumatra die mij trots foto’s laat zien van haar vier kinderen en vertelt over hun studies en banen. Mijn  Zuid Afrikaanse familie en de veranderingen die zij ervaren in hun land. Juist deze ontmoetingen maken voor mij het reizen onvergetelijk. De verschillen die je ziet en juist de universele overeenkomsten als je verder kijkt.

Naast mijn werk als coach ben ik al jaren actief als reisbegeleider. Toen de kinderen kleiner waren begeleidde ik korte reizen in Europa en de laatste jaren staan bestemmingen over de hele wereld op het programma. Ik schreef jarenlang columns voor de krant op het gebied van personeel en organisatie.  Het plezier dat ik heb in schrijven en reizen combineer ik op deze site met reisverhalen, tips, achtergrondinformatie en foto’s van
bestemmingen ALL over the World.

Jacqueline van Vreden

Welkom bij de Groetjes van Jacq

Mijn laatste Blogartikelen


Schrijf je in voor mijn nieuwsbrief!

Wil jij altijd als eerste op de hoogte blijven van mijn nieuwste blog artikelen? Schrijf je dan in voor mijn nieuwsbrief.