• Home
 • /
 • Blog
 • /
 • Canada
 • /
 • Vancouver, de beste tips voor een onvergetelijk bezoek
januari 9, 2022

Hikes, skiën en watersport in Vancouver

Mijn jongste dochter woonde 7 maanden in Vancouver en was elke dag op pad in deze bruisende stad. Op afstand genoot ik mee van haar hikes door de bergen, het skiën op een zaterdagmiddag op een berg vlak bij de stad en haar enthousiaste verhalen als ze weer een nieuw sushi restaurant had ontdekt. Na twee maanden had ze zelfs een Japanse vriendin waarmee ze haar liefde voor de Japanse keuken deelde. In  januari 2020 zocht ik haar twee weken op. Ik kan het alleen maar met haar eens zijn. Vancouver, de twee na grootste stad van Canada, is echt een aanrader. De stad staat in de top 5 van beste steden ter wereld en ik snap helemaal waarom.

Werelds met een Europese touch

Het is werelds met een Europese touch. Qua inwoners is het een echte melting pot. De grootste bevolkingsgroep is Aziatisch, daarna volgen de European Canadians. Vancouver is een welvarende stad en ook niet goedkoop. De oorspronkelijke bevolking (een kleine drie procent is native Canadian) heeft het helaas minder goed getroffen. We kwamen langs een aantal mobile home parken en echt florissant zag het er niet uit. Deze bevolkingsgroep kampt met veel problemen zoals verslaving en geweld. Gelukkig zijn er programma’s vanuit de overheid om hen te ondersteunen.

Nederlands tintje

De stad is vernoemd naar George Vancouver, een Engelsman met Nederlandse roots. In de stad Vancouver wonen ongeveer 650.000 mensen, in Greater Vancouver ruim tweeëneenhalf miljoen mensen.

Niet meteen doorreizen

 Veel mensen bezoeken Vancouver op hun rondreis door Canada als begin- of eindpunt. Het zou jammer zijn als je na een dag weer verder reist. Het is echt de moeite waard hier een paar dagen door te brengen.

Vancouver veilig?

Typische moeder vraag: Is Vancouver veilig? Kort antwoord ja.  Het is een veilige stad. Wel zie je veel zwervers in de wijk Chinatown, een wijk die 's avonds minder prettig is. Volgens mijn dochter komen de zwevers uit heel Canada hier, omdat Vancouver de warmste plek van het land is.

Wat maakt Vancouver zo aantrekkelijk?

 • De stad heeft een gezellig oud centrum, je vindt er ook veel moderne architectuur.
 • Vancouver is schoon en fris.
 • Water waar je maar kijkt; Vancouver ligt aan de Straat van Georgia, een deel van de Grote Oceaan; overal kun je zwemmen en chillen.
 • Bergen in de stad; dus skiën en hiken met uitzicht op Vancouver. Waar vind je zoiets?
 • Heerlijk eten vooral als je van Japans eten houdt zoals mijn dochter. Sushi is hier namelijk heel erg populair.
 • Het is een internationale stad, met inwoners vanuit de hele wereld. Het is bruisend en er zijn heel veel hippe koffietentjes en yoga studio’s.

De leukste buurten in Vancouver

Kitsalano

 •  geweldig leuke buurt met veel studenten,  aparte winkeltjes en leuke eettentjes.
  Lower Lonsdale- hippe buurt in North Vancouver
  Main street (beetje zuid) - super leuke winkeltjes, erg veel leuke restaurantjes en cafés, veel jonge mensen.

Gastown

 • het historische centrum van Vancouver. Je vindt hier ook de bekende klok van Vancouver; de Gastown Steam Clock. Elke vijftien minuten meldt de klok zich.

Eten in Vancouver:

Veel plekken waar je heerlijk kunt eten; hieronder de favorieten van mijn dochter.

Toshi sushi- klein echt Japans restaurant met heerlijke lekkere betaalbare sushi. 181 E 16th Ave

Chambar  leuk plekje voor drankjes, ook leuk voor een brunch op zondag. 568 Beatty street

MeeT, op verschillende plaatsen in Vancouver. Dit is echt een aanrader. Heerlijk vegan eten in een hippe gezellige setting met zeer vriendelijke bediening.

Cactus club + Earls + Tap & Barrel- allemaal beetje zelfde soort restaurants, leuk voor lunch of borrel tijdens happy hour. Je vindt ze door heel Vancouver.

T&T supermarkt, hier kun je relatief goedkope sushi halen die ze hier vers bereiden.179 Keefer place in het centrum of de t&t in het winkelcentrum park royal in west Vancouver, waar je de sushi aan het strand (amble side) kunt opeten

Miku- beste sushi in Vancouver (staat op een lijst van beste sushi restaurants ter wereld) superlekker maar wel wat prijziger. We zijn er geweest (ik heb betaald, het was geweldig!). 200 Granville street.

wel reserveren

Miku Restaurant

Flying Pig- gezellig restaurant
1168 Hamilton street


Actief in Vancouver

Met de bergen en de zee heeft Vancouver veel gave mogelijkheden om te skiën, zwemmen en wandelen.

De mooiste plekken op een rijtje:


Zwemmen in de Kitsalano 

Hier is een groot zoutwater zwembad aangelegd én je hebt hier uitzicht over de bergen en de skyline van Vancouver. Mooi zwemmen kun je ook bij deze redelijk onbekende plek, Picadilly street in West Vancouver. Echt een verborgen parel, niet heel bekend.

The Mountains!

Skiën en hiken op een van de drie bergen van Vancouver met uitzicht op de stad.
Van klein naar groot: Seymour, Grouse en Cyprus. (Cyprus heeft het beste uitzicht). Wij skieden op Grouse Mountain, Het was geweldig! En je kunt dit prima in een dag doen. Skies en helm huur je hier. Lunchen met uitzicht over de stad op het terras van The Observatory.

The hikes

Hiken bij Deep Cove. Je kunt een prachtige wandeling maken naar de Quarry Rock. In de zomer kun je hier ook zwemmen en kanoën.

Hiken in Capilano river regional park

 Indrukwekkende watervallen, hoge kliffen en stromende rivieren. Decor van een film setting. Echt zo mooi!

Hiken in Lynn Canyon Park

Hier loop je over de prachtige brug en geniet je van het heldere water van het meer. 

Hiken in Light House park

 of aan zee voorbij Ambleside richting Light House park. Genieten van het prachtige uitzicht op Vancouver.

Fietsen en wandelen in Stanley Park

In dit stadspark vind je de bekende totempalen bij Brockton Point en loop je over het langste voetpad ter wereld langs het water.

Bezoek een ijshockeywedstrijd

Vancouver heeft de Vancouver Canucks. Het team speelt in de Rogers Arena. Echt entertainment dit, ik moet eerlijk zeggen dat ik de spelregels niet helemaal snapte, maar de ervaring en de sfeer waren onvergetelijk.

Naar Granville Island

Deze food market is elke dag geopend van 9 tot 6. Het adres is 1689 Johnston St, Vancouver, BC V6H 3R9, Canada.

Loop even binnen bij The Vancouver Public Library. Het is vrij toegankelijk. Van buiten ziet het eruit als het Colosseum, binnen is het modern.


Reactie achterlaten


 1. Eens, Vancouver is ook een van mijn favorieten. En als je daar bent, bezoek ook eens Vancouver Island, schitterende natuur, mooie stad, mooie haven en WHALE WATCHING!

  1. Hallo Anne, klopt zeker een aanrader. Wij zijn er ook geweest, helaas geen orka gezien. Wel levenslange garantie, dus we moeten terug😄.
   Het artikel komt!

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}

Ook interessant