december 2, 2018

Wolwedans

Een overnachting voor € 700! ‘Bedenk even wat je voor dat geld allemaal kunt doen...  Jee, dat is idioot veel geld’. Toen een goede kennis hoorde van onze plannen over een rondreis door Namibië, had hij maar één tip. Ga overnachten bij Wolwedans. Dit is een ‘once in a lifetime’ ervaring, deze unieke woestijnovernachting in Nambië. Bovenstaande dialoog was onze reactie toen we wilden boeken en de prijs zagen. Toch liet het ons niet los.  Het moest toch wel iets heel bijzonders zijn… En dat was het ook. We hakten de knoop door en boekten deze overnachting. (De prijs is overigens inclusief alle maaltijden en excursies en een deel van het geld gaat naar de Wolwedans foundation).

Woestijnovernachting Namibië

In het midden van het van NamibRand Nature Reserve 

Wolwedans is om meerdere redenen absoluut uniek. Het ligt in het hart van het van NamibRand Nature Reserve ten zuiden van de Sossusvlei duinen in het zuiden van Namibië. Het gebied is misschien wel een van de mooiste van Namibië vanwege de grote diversiteit aan landschappen.

Rode zandduinen, hoge bergen en goudkleurige grasvlaktes

Ongekend mooi. Wolwedans is 200.000 hectare groot, naast de Wolwedans lodges zijn er geen andere accommodaties op het terrein. Er zijn vier kleinschalige accommodaties van Wolwedans zelf; Wolwedans Dune Camp, Wolwedans Dune Lodge, Wolwedans Private Camp en Wolwedans Boulders Camp.

Woestijnovernachting in Namibië
Namibië Woestijnovernachting

Duurzaam toerisme

Op de website van Wolwedans zeggen ze zelf; ‘Wolwedans is meer dan een verzameling kampen. Het is een verzameling dromen’. Wolwedans is de absolute pionier op het gebied van duurzaam toerisme. Een voorbeeld op het gebied van duurzaamheid en de constante inspanning voor het behoud van het NamibRand-natuurreservaat. Alle kampen bij Wolwedans zijn ontworpen om de impact op het milieu te minimaliseren, ze gebruiken innovatieve bouwtechnieken en duurzame technologieën.

Biodiversiteit is leven. We hebben het voorrecht om in ongerepte natuurlijke omgevingen te werken, waarbij we ernaar streven de integriteit van het Pro-Namib-ecosysteem te beschermen als onderdeel van onze wereldwijde ecosfeer en ervoor te zorgen dat de gezondheid en productiviteit ervan op een ecologisch duurzame manier worden beheerd.

Woestijnovernachting Namibië, wat het uniek maakt!

En hier straalt alles deze missie uit. Wij verblijven in de Wolwedans Dunes Lodges tijdens onze woestijnovernachting in Namibië. De sfeer van Out of Africa, dat is het gevoel dat ik hier krijg. Prachtige canvas tenten, met een heerlijk bed en een stijlvolle badkamer met alles erop en eraan.  Ik als Meryl Streep en reisgenoot J als Robert Redford. Maar alles, echt alles (ook Robert R) valt weg tegen de ultieme fenomenale omgeving. We eten met uitzicht op de prachtige duinen en ’s avonds gaan we mee met een sundowner safari. Met een drankje in de hand genieten we van de ondergaande zon en ik ben sprakeloos als ik de kleuren zie die de zon geeft aan het landschap en aan de Oryxen die in de verte lopen als in een filmdecor. …

Lange tocht door de woestijn

Wolwedans is niet makkelijk te bereiken, vanaf de hoofdweg ben je zeker meer dan 20 kilometer aan het rijden voordat je bij de receptie komt en je van daaruit naar je kamp gebracht wordt. Bij de autoverhuur boden ze ons twee reservebanden aan. Met een lach wezen we dat af, waarom zou je in vredesnaam twee reservebanden nodig hebben? Nou om de reden die we zelf ondervinden. Twee lekke banden… daar komen we achter als we na de overnachting vanuit het basiskamp weer verder willen rijden.

Een onverwachte gebeurtenis geeft de mooiste ervaring

Maar wat ik tijdens veel reizen al gemerkt hebt ... door een onverwachte gebeurtenis beleef je vaak de mooiste dingen. In het basiskamp zijn alle voorzieningen om zelf de auto’s te repareren dus het plakken van de banden is hier ook geen probleem. Om de wachttijd te overbruggen krijgen we een uitgebreide rondleiding door het basiskamp en krijgen we een kijkje achter de schermen. We zien de moestuin, de centrale keuken, de was-en strijkkamer, de garage en alle andere activiteiten achter de schermen. We ervaren met eigen ogen dat de missie van Wolwedans ook ligt bij de ontwikkeling van mensen in Namibië, aan het bieden van kansen en het stimuleren van jongeren. Er is een foundation opgericht die beroepsopleidingen aanbiedt.

Unieke plek voor de ontwikkeling van jongeren in Namibie

De jongeren maken kennis met alle onderdelen van het hospitality vak en bouwen zo een basis voor hun verdere werkzame leven en hun kansen op de arbeidsmarkt. Nooit was € 700 voor een overnachting zoveel value for money.

Love what you do, and you will do well. Unhappiness on the job kills enthusiasm; rather move on and find an alternative, which will ignite your passion and lead to personal success. Walking the extra mile is what gets you ahead in life. Wolwedans was built on passion and will only survive if we are enthusiastic about what we do.

Meer lezen over Afrika?

Tags

Namib-Naukluft National Park, Namibië, roadtrip, werkervaring, woestijn

Reactie achterlaten


{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}

Ook interessant


Op reis met Jacq

Interesse in een maatwerk reis naar Zuid-Afrika, Namibië, Mozambique of andere landen in Zuidelijk Afrika? Stel samen met mij jouw unieke droomreis samen.