april 9, 2022

Op safari in Zuid-Tanzania

Beelden van de Lion King

De Lion King heb ik minstens 10 keer gezien, de CD met muziek van de film grijsgedraaid. Ik kan de scenes dromen; de enorme kuddes rennend door de kloof, de loerende leeuwen op de rotsen, speurend naar hun prooi. De vogel Kazoo cirkelend boven de oneindige savannes.  Speciaal voor deze safarireis naar Tanzania koop ik een outfit in safari stijl, bescheiden, dat wel. Sinds ik compleet overdressed verscheen op mijn eerste middelbare schoolfeest -witte overall met emblemen in goud en zwart terwijl iedereen rondliep in een oud afgewassen T-shirt en gescheurde spijkerbroek-, hou ik me in. Maar ik kan het niet laten, ik zie het al helemaal voor me. Daar zit ik straks, aan het houtvuur- houdt de dieren op afstand- in het tentenkamp in mijn Out of Africa style..

Klaar voor de big five

De buffel, de leeuw, het luipaard, de neushoorn en de olifant zijn de Big Five. Momenteel staan vier van de vijf dieren van de Big Five op de Internationale Rode Lijst van bedreigde diersoorten. Alleen de Buffels hebben niets te vrezen. De leeuwen en de luipaarden zijn het meest kwetsbaar.

Het woord Safari komt oorspronkelijk uit het Swahili waarin het reis betekent. Op deze reis bezoeken wij een aantal natuurparken en maken daar 'game drives'. Vanuit de auto bekijken we de unieke natuur en bijzondere dieren.

Serengeti, Kilimanjaro en Ngorongoro

Tanzania staat bekend om de grote trek in de Serengeti, om de Kilimanjaro, de hoogste berg van Afrika. En de wereldberoemde krater, de Ngorongoro.

Parken in het zuiden van Tanzania

Toch ga ik deze reis niet naar deze bovengenoemde bekende plekken. Elly Siers van Chaka Africa Travel heeft alle highlights en uithoeken van Tanzania gezien en zij is helemaal fan van de minder bekende parken en bijzondere plaatsen in het zuiden. Deze regio staat bekend om de ongerepte natuur, de vriendelijke mensen en culturen in deze regio én is weinig toeristisch.  Speciaal voor ons stelt Elly deze reis samen. Ter plaatse heeft Elly locale Chaka-rangers  met eigen terreinwagens. Wij zijn in goede handen hier.

Aankomst in Dar es Salaam

 De rondreis begint in Dar es Salaam, de economische hoofdstad van Tanzania. Officieel is Dodoma de hoofdstad van Tanzania, gelegen midden in het land. Tanzania heeft hetzelfde voordeel als Zuid -Afrika, er is weinig tijdsverschil. Dat maakt het reizen en acclimatiseren op mijn leeftijd😊 een stuk makkelijker.

Hectische stad

Redelijk uitgerust kom ik aan in deze hectische stad. We hadden een lange transfer in Dubai en maakten nog een stadstour voordat we doorvlogen. Met het stadsbeeld van Dubai nog op mijn netvlies- strak, overzichtelijk en planmatig aangelegde straten en gebouwen-  naar een stoffige onoverzichtelijke drukke weg waar je links en rechts, achter en voor je de meest uiteenlopende voertuigen ziet en waar ik ogen te kort komt. Volgepakte auto’s, een school die net uitgaat, busjes waar mensen aan alle kanten uithangen.  De drukte is volgens onze chauffeur voor een groot deel te verklaren door de spits. Het is 2uur  in de middag.

Vier uur onderweg en veertig kilometer afgelegd

Veertig kilometer en vier uur later arriveren we in het hotel. Maar je hoort mij niet klagen. Ik zit steeds achterstevoren in de auto, ik kijk mijn ogen uit.  Even later lig ik met een drankje in de hand te genieten van de zonsondergang en na het eten begeleidt een gespierde Massai bewapend met een speer ons naar de hotelkamer. Mijn Oma zou zeggen;" hier kan ons niets meer gebeuren". Lees verder over het Selous Game Reserve Zuid-Tanzania.

Meer informatie over deze op maat gemaakte reis bij Elly Siers van Chaka Travel in Oldenzaal

Wil je liever met een groepsreis Tanzania bezoeken. Kijk dan op de site van Djoser

Reactie achterlaten


{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}

Ook interessant


Op reis met Jacq

Interesse in een maatwerk reis naar Zuid-Afrika, Namibië, Mozambique of andere landen in Zuidelijk Afrika? Stel samen met mij jouw unieke droomreis samen.