maart 2, 2022

Gun jezelf een heerlijke week!
Aandacht en tijd voor jezelf in een prachtige omgeving. Na het succes van vorig jaar is er dit jaar weer een yoga retreat in het voorjaar van 2024. Ga ontspannen en opgeladen weer naar huis.

Mijn eerste ervaring met Yoga

Tijdens mijn tweede zwangerschap kwam ik voor het eerst in aanraking met yoga. Enthousiaste verhalen van vriendinnen, de wervende folder bij de verloskundige over de combinatie van ontspanning en contact met de baby; dit was iets voor mij!  Dit zou het rustpunt worden voor de baby en mij in mijn hectische leven als zwangere werkende moeder, rennend van werk naar crèche en supermarkt.

Meteen in diepe slaap

In de yogales lagen we op zachte matjes in het schemer en er geurde heerlijke olie. De zachte stem van de yoga docente hoorde ik heel even, daarna viel ik in een diepe slaap. Aan het einde van de les werd ik wakker. Ik heb het nog een keer geprobeerd, hetzelfde verhaal.

Yoga doet me goed

Maar nu, 26 jaar verder. Al een aantal jaren ben ik een enorme fan van Yoga. Elke dag lig ik op mijn matje en ik voel me er zo goed bij. Ik word er fitter, leniger en fysiek sterker van en ook mentaal brengt het me meer rust en balans. Zelfs op reis gaat mijn yogareismatje mee. In Vieste lag ik ’s ochtends vroeg te genieten van de zonsopkomst.

zonsopkomst-in-Vieste

Wie goed voor zichzelf zorgt, kan er zijn voor een ander

Dus... hoe fijn is het om in een andere omgeving even helemaal tot rust komen, alle tijd en aandacht op jezelf gericht. Ik zeg, dat is een cadeau voor jezelf. En wie goed voor zichzelf zorgt, kan er ook zijn voor een ander.

Voorbeeld programma van onze eerdere reizen . 

  • We starten de dag om 7.45 met een korte meditatie en een ademhalingsoefening, daarna volgt een rustige Flow yoga.
  •  9.15 ontbijt.
  • 10.30 aandacht voor mentale veerkracht en chakra's
  • 12.30 Lunch

De middag is voor jezelf; geniet van het strand, loop lekker rond in de omgeving of relax rondom het huis.

In overleg kun je ook excursies ondernemen. Wandel in het prachtige natuurgebied in de omgeving of bezoek nabijgelegen stadjes.

  • 18.00 uur terugblik en reflectie op de dag en als afsluiting Yin yoga.
  • 19.30 uur is het tijd voor diner.

Alle maaltijden (vegetarisch en/of veganistisch) worden verzorgd en er is altijd water, koffie, thee en fruit aanwezig.

Over Yoga

De naam Yoga is afgeleid van het woord ‘yuji’, Sanskriet voor eenheid, een eeuwenoude oefening die je geest en lichaam samenbrengt.Flow Yoga is een actieve vorm van Yoga waarbij je alle delen van je lichaam versterkt. Yin Yoga is rustiger, je doet hier vooral lig- en zithoudingen die je zo’n 4 minuten vasthoudt. Dit om het bindweefsel in beweging te brengen en de pezen, spieren en gewrichten te stimuleren. Loslaten wat je niet meer nodig hebt, dat is Yin Yoga.

Meer info vind je op de website van Monique. Klik hier www.mmoon.nl onder nieuwsbrief.

Opgeven voor deze reis kan door een mail te sturen naar  info@jacquelinevanvreden.nl of info@mmoon.nl.

Reactie achterlaten


    1. Hee Puck, ja leuk he? De yogareis gaat definitief door, er zijn nu nog zes plekken vrij.

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}

Ook interessant


Op reis met Jacq

Interesse in een maatwerk reis naar Zuid-Afrika, Namibië, Mozambique of andere landen in Zuidelijk Afrika? Stel samen met mij jouw unieke droomreis samen.