februari 22, 2021

Het mooiste van Myanmar, een kleine selectie van dit prachtige land. Door de staatsgreep van 1 februari 2021 lijdt de bevolking vreselijk. Het land is niet te bezoeken.  We hopen op betere tijden. Check hier het advies .

Lees meer over de geschiedenis en achtergrond van Myanmar hier.

Het mooiste van Myanmar

Yangon

 Deze voormalige hoofdstad van Myanmar is het economische en culturele hart van het land. Hier vind je ook de meest bekende toeristische attractie, de Shwedagon Pagoda, het centrum van het boeddhisme in Myanmar. Werkelijk prachtig! De pagode is de oudste ter wereld en bedekt met tonnen goud.  Het is overigens niet alleen een toeristische attractie, veel inwoners van Myanmar brengen een bezoek aan deze unieke plek.

Ook het historische centrum met gebouwen uit de Britse koloniale periode zoals het stadhuis en de High Court Building is erg de moeite waard.

Mandalay

Ook een voormalige hoofdstad. Bekend vanwege de Mandalay Hill. Vanaf deze heuvel heb je een geweldig uitzicht over de stad. Vlakbij Mandalay liggen we aantal oude steden die heel erg de moeite waard zijn. In Mingun kun je de grootste klok ter wereld bewonderen en in Amarapura zie je de U Bein Bridge.  Dit is de langste teak brug ter wereld met een lengte van 1,2 kilometer. Je kunt hier een bootje huren en genieten van de zonsondergang.

Gouden Rock in Kyaiktiyo

In het zuiden van Myanmar kun je onder andere de Golden Rock bezoeken. Dit is echt een heiige plaats voor de Birmezen. Gelegen in Kyaiktiyo.

Inle Lake

Wil je vissers acrobatisch toeren zien doen dan is het Inle Lake the place to be.  De vissers hier zijn beroemd vanwege hun aparte manier van roeien. Speciaal voor de foto doen ze nog extra hun best.

Trekking in Kalaw

Wandelen in dit prachtig bergachtige gebied. Doorkruis de dorpjes waar de verschillende bevolkingsgroepen waaronder de Shan wonen en werken.

Bagan

Tot slot het voor mij absolute hoogtepunt: Bagan. Je kunt hier echt dagen doorbrengen en genieten van de ruim 4000 tempels en pagodes die stammen uit de 11e en 13e eeuw. Het gebied is meer dan 42km2 groot.  Geniet hier van de zonsondergang en verken dit gebied met een fiets, luchtballon of paard en wagen. Bagan staat sinds 2019 op de werelderfgoedlijst van Unesco.

Uniek in Myanmar; de tanaka en de longyi. De Tanaka is een soort gelig poeder dat op het gezicht gesmeerd wordt en dient als bescherming tegen de zon. De longyi ziet eruit als een lange rok of sarong en wordt door de mannen gedragen.

Reactie achterlaten


 1. Lieve Jack,
  Wat is het indrukwekkend om jouw mooie verhalen te lezen.
  Wat hebben we genoten van onze prachtige reis naar Myanmar en van jouw aanwezigheid als reisbegeleidster.
  Nu weer even aan het nagenieten van je Myanmar verslag.
  Wij wensen je nog veel reisplezier!
  Lieve groet,
  Angele en John

  1. Lieve Angèle,

   Wat hebben we toen een mooie reis gemaakt hè? Echt geweldig! Fijn dat je geniet van de verhalen. Groetjes aan John en hopelijk treffen we elkaar nog.

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}

Ook interessant