november 5, 2021

Mis dit zeker niet aan de Wild Coast. Jacq's Tips voor de Wild Coast

 Coffee Bay

Overnacht in Coffee Bay Bij Roger en Leonie

Wil je fijn overnachten boek dan zeker bij Roger en Leonie van  Geckos B & B.  Nooit werden we vriendelijker uitgenodigd voor het ontbijt. ‘Good morning Reinder, good morning, Jacqueline, how would you like your breakfast”. We kwamen aan in het donker en het was voor ons even lastig te vinden, maar de vriendelijke ontvangst van dit echtpaar op leeftijd maakt echt alles goed.

Wandel naar Hole in the Wall

We vertrekken vanuit de hostel Coffee Shack Adventure en wandelen in ongeveer drie uur langs de kust naar de rots die midden in de branding staat. In het midden een groot gat, de Hole, ontstaan door erosie. Terug in het hostel is het feest, muziek, dans en veel gezelligheid.


Port St Johns

Neem een drankje bij Steve

Heb niet te hoge verwachtingen van de kwaliteit van de straten hier, maar Port St John  is zeker de moeite waard. Hier luisteren we ademloos naar de verhalen van de eigenaar van Steve’s pub & restaurant, die ons zeer gedetailleerd verslag doet van alle ongelukken die er waren met de haaien in deze zee. Het is te koud, ik weet niet of ik anders een duik had willen nemen. Gelukkig zijn er stranden in de buurt waar je wel goed kunt zwemmen.

Overnacht on the beach

Overnacht in Port St Johns zeker bij The Lodge on the beach. Je zit letterlijk on the Beach. Aapjes spelen in de bomen boven mijn hoofd. Veel chiller gaat het niet worden.


Beleef de ultieme eet ervaring bij the Wooden Spoon

Ik heb altijd het idee dat een fijne goed uitgeruste keuken de beste garantie is om een uitgebreide en goede maaltijd op tafel te zetten. Tot ik at bij The Wooden Spoon. De keuken zit in een kleine caravan waar de eigenaresse kookt en intussen op haar baby let. Manlief tokkelt op zijn gitaar en rookt ondertussen een joint. Nog nooit heb ik zo lekker gegeten. Ik zal nooit meer zeuren over mijn kleine keuken.

In galop langs de geweldige kust

Vanuit  Amaponda Backpackers Lodge gaan we paardrijden langs de kust in Port St Johns. We komen door kleine plaatsjes en sluiten af met een rengalop op het strand. Ik rij al jaren paard, mijn zoon is een beginner. Maar hij zit zeer relaxed op het paard en beweegt mee, zelfs tijdens de galop. ‘Ja mam, ik kreeg een joint in het hostel, heel chill”. O ja, vergeten te vermelden, de Wild Coast heeft een ook zeer relaxte vibe.

Lees meer over dit unieke gebied

Wild Coast in Zuid-Afrika wild en wonderschoonReactie achterlaten


{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}

Ook interessant