januari 23, 2022

Markten in Kaapstad, dat zijn gave plekken, Inkopen doen en na afloop gezellig wat eten en drinken. Aan de picknicktafel, wijn in de koeler op tafel-The Capetonians weten wat leuk is.

In Kaapstad en omgeving zijn een aantal markten die zeker het bezoeken waard zijn.

The Old Biscuit Mill Market

In Woodstock, een wijk die sinds een jaar of tien opkomend is vind je de Old Biscuit Mill. Bezoek op zaterdag of zondagmorgen de markt met veel leuke kraampjes. The Old Biscuit Mill is de thuisbasis van leuke designwinkeltjes, stalletjes en restaurants. Een oude industriële omgeving, hip en happening, met optredens en live muziek. Druk is het hier wel en het is zeker heel populair bij toeristen volgens mijn vriend uit Kaapstad.

375 Albert Road

Op zaterdag geopend van 9.00 tot 16.00 uur en op zondag van 10.00 tot 16.00 uur.

www.theoldbiscuitmill.co.za

Oranjezicht City Farm Market

Een echte aanrader en misschien op dit moment wel populairder dan the Old Biscuit Mill-zeker bij de inwoners van Kaapstad- is de Oranjezicht City Farm Market. De overdekte markt is in boerensfeer, de markt heet niet voor niets Farm Market. Er ligt stro op de vloer, er zijn veel kramen met mooi uitgestalde verse groenten, fruit en vlees - right from the farm.  De markt is voornamelijk overdekt met een rieten plafond. Er hangt een gezellige sfeer, naast de versproducten vind je hier kraampjes met hippe hebbedingetjes zoals tassen, kleding en ceramiek. Het deed mij op sommige plekken denken aan een Ibiza markt . De markt is populair bij jongeren. Aan de zijkant staan de picknicktafels waar je kunt gaan zitten met je gekochte eten en drinken, en je hebt een geweldig uitzicht over de zee. Ook kun je hier prima parkeren, kortom heel populair.

Geopend op zaterdag van 8.15 tot 14.00, op zondag van 9.00 tot 14.00 uur en op woensdagavond de night market van 17.00 tot 21.00 uur

Granger Bay.

www.ozcf.co.za

Chilled Market at the Range

Gelegen tussen de wijnlanden van Constantia en de bossen van Tokai vind je deze markt.  Komen de jongeren vooral naar de Oranjezicht City Farm Market, hier komen veel leeftijdsgenoten de week afsluiten.

Grote variëteit aan eten, Van Koreaans, tot Mexicaans en Italiaans, het eten wordt vers bereid bij de verschillende stalletjes. Zittend tussen de wijnvelden, prachtig uitzicht over de bergen en ook nog live muziek. Beter kun je het weekend niet beginnen.

Chilled-market-at-the-range

Tags

Zuid-afrika

Reactie achterlaten


{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}

Ook interessant