januari 23, 2022

Naar de markt!

" We gaan naar de markt". Als mijn moeder dat vroeger tegen me zei zag ik meteen de eindeloze rij stoffenkramen voor me, mijn moeder druk bezig met het onafgebroken zoeken en voelen aan stoffen, het wachten en vervelen van mij. Als het meezat werd de keuze dan toch gemaakt en werd de stof op een plank afgemeten en met een grote schaar, roetsj, geknipt. Het enige op de markt wat ik leuk vond.

Local life op de markt

Vraag je mij nu " Ga je mee naar de markt', dan sta ik nog net niet te trappelen. Vooral op reis ben ik een geweldige fan van de markt. De lokale waar, de bedrijvigheid, al die verschillenden soorten mensen en dieren, de geuren en kleuren, nergens krijg je een beter beeld van de bestemming dan op de markt.

De markt in Kaapstad, aan de picknicktafel, wijn in de koeler op tafel

Los van het inkopen doen, is de markt ook vooral een lokale ontmoetingsplek. Zo ook in Kaapstad en omgeving. Inkopen doen en na afloop gezellig wat eten en drinken. The Capetonians weten wat leuk is.

Bezoek deze markten in Kaapstad

In Kaapstad en omgeving zijn een aantal markten die je niet wilt missen.

The Old Biscuit Mill Market

In Woodstock, een wijk die sinds een jaar of tien opkomend is vind je de Old Biscuit Mill. Bezoek op zaterdag of zondagmorgen de markt met veel leuke kraampjes. The Old Biscuit Mill is de thuisbasis van leuke designwinkeltjes, stalletjes en restaurants. Een oude industriële omgeving, hip en happening, met optredens en live muziek. Druk is het hier wel en het is zeker heel populair bij toeristen volgens mijn vriend uit Kaapstad. Te druk zelfs en niet meer de 'must go' zoals het een paar jaar geleden nog wel was.

375 Albert Road

Op zaterdag geopend van 9.00 tot 16.00 uur en op zondag van 10.00 tot 16.00 uur.

www.theoldbiscuitmill.co.za

Oranjezicht City Farm Market

Een echte aanrader en populairder dan the Old Biscuit Mill-zeker bij de inwoners van Kaapstad- is de Oranjezicht City Farm Market. De overdekte markt is in boerensfeer, de markt heet niet voor niets Farm Market. Er ligt stro op de vloer, er zijn veel kramen met mooi uitgestalde verse groenten, fruit en vlees - right from the farm.  De markt is voornamelijk overdekt met een rieten plafond. Er hangt een gezellige sfeer, naast de versproducten vind je hier kraampjes met hippe hebbedingetjes zoals tassen, kleding en ceramiek. Het deed mij op sommige plekken denken aan een Ibiza markt . De markt is populair bij jongeren.

Picknick tafels waar je lekker kunt zitten 

Aan de zijkant staan de picknicktafels waar je kunt gaan zitten met je gekochte eten en drinken, en je hebt een geweldig uitzicht over de zee. Op woensdagavond hebben veel kraampjes plaatsgemaakt voor eetstalletjes. Koreaaans, de Ethiopische keuken, vis, vegan; alles vers en zeer smaakvol.

Geopend op zaterdag van 8.15 tot 14.00, op zondag van 9.00 tot 14.00 uur en op woensdagavond de night market van 17.00 tot 21.00 uur

Granger Bay.

www.ozcf.co.za

Chilled Market at the Range

Gelegen tussen de wijnlanden van Constantia en de bossen van Tokai vind je deze markt.  Komen de jongeren vooral naar de Oranjezicht City Farm Market, hier komen veel leeftijdsgenoten de week afsluiten.

Grote variëteit aan eten ook hier; Mexicaans en Italiaans, burgers, frites en salades. Het eten wordt vers bereid bij de verschillende stalletjes. Zittend tussen de wijnvelden, prachtig uitzicht over de bergen en ook nog live muziek. Beter kun je het weekend niet beginnen.

Chilled-market-at-the-range

Het adres is Orpen Rd. Porter reform Estate.

www.therange.co.za

Verder lezen over een markt? Ontmoeting op de markt in Bac Ha Vietnam.

Eten in een restaurant in Kaapstad? Lees hier de beste tips

Tags

Zuid-afrika

Reactie achterlaten


  1. Wat een super leuk stuk😍
    Ik zelf ben vandaag naar de oranjezicht markt geweest, geweldige plek met heerlijk eten!! Ik nam er een bagel met zalm en een smoothie, een echte aanrader!! Het uitzicht op zee maakt deze plek werkelijk fantastisch, aanrader!

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}

Ook interessant