januari 6, 2023

Zoveel leuke dingen die je in Kaapstad kunt doen. Van het beklimmen en/of bekijken van de bergen rondom de stad, relaxen op het strand, shoppen in tal van bijzondere winkels, musea bezoeken tot heerlijk eten en drinken op de meest geweldige plekken. Kom je voor het eerst dan wil je waarschijnlijk de Tafelberg op en een bezoek brengen aan Robbeneiland. Ik deed dat in ieder geval wel de eerste keer dat ik in  Kaapstad was.

Wat te doen in Kaapstad, de leukste tips en trips

De leukste lunchtentjes in Kaapstad

Kom je er vaker of verblijf je er langer, grote kans dat je dan net de bijzondere spots ontdekt. Zoals mijn dochter die een half jaar aan de UCT, de universiteit van Cape-Town, studeerde en wel zoveel vrije tijd had dat ze regelmatig op pad kon in Kaapstad en omgeving. Haar voorliefde voor eten en drinken buiten de deur (ik kende op die leeftijd alleen de plaatselijke Chinees) en voor aparte lunchtentjes in het bijzonder is legendarisch binnen de familie. Niet meteen de goedkoopste adressen maar zeker allemaal hip en bijzonder; echte aanraders. 

 Elke eerste donderdag van de maand is ze sowieso op pad. Dan is het First Thursday in Kaapstad; alle galerijen zijn open en overal is muziek en gezelligheid in het centrum.

Tips voor ontbijt/lunch in Kaapstad

The loading bay, 30 Hudson St, De Waterkant

Beneden een hip restaurant-ultra vers heerlijk eten, ze serveren de lekkerste frites ever-boven een winkel in mooie trendy herenkleding en ook nog een deel waar je terecht kunt voor produkten voor huid en haar. 

The strangers club, 1 Braemar Rd, Green Point

Het ligt iets verscholen dit geweldige adres voor eten en shoppen. Je komt er niet toevallig langs. Ook hier weer geweldige broodjes en salades, mooie linnen kleding en prachtige items voor in huis. Heerlijke sfeer.

JARRYDS BRUNCH & BISTRO. 90 Regent Rd, Sea Point

Volop keuze voor een hapje en een drankje in deze geweldige zaak. Als de doorloopt kom je in een leuke winkel met kleding en fraaie hebbedingetjes voor in huis.

INourished, Kloof Street Café en Observatory Eatery

Zoals ze zelf zeggen; a plant-based café and online brand offering the most delicious healthy food in Cape Town. En daar is niet aan toe te voegen. Aanrader!

The Blue Cafe 13 Brownlow Rd, Tamboerskloof

Een café waar je heerlijk kunt ontbijten en lunchen. Alles even smaakvol. Dit café biedt jongeren de gelegenheid werkervaring op te doen en je kunt er heel gaaf servies kopen.

www.thebleucafe.co.za

The Whole Earth Cafe in Scarborough 96 Main Road Erf 257, Scarborough

Superleuke plek om te stoppen voor ontbijt of lunch als je richting Kaap de Goede Hoop gaat.

 https://www.wholeearthcafe.co.za

Nog meer leuke adressen:

- Clarkes (ook leuk voor avondeten)

- Jason bakery

- Noah Café (alleen in het weekend)

- Starlings

- Gardeners cottage (newlands)

- Harvest

- The ladder

- Between us

- Vineyard hotel 

- Starlings

- The Barn 

Drankjes in Kaapstad

- Power & Glory

- Blondies

- Yours truly (op het dak, ook hele lekkere pizza’s)

- Open wine

- Tiger’s milk (kloofstreet)

- Secret gin bar

- La parada


Uitgaanstips voor Kaapstad

- Athletic social club

- Village idiot

- Zsa Zsa

- Harringtons

Ook interessant voor lekkerbekken:  Tips voor de leukste restaurants in Kaapstad

Reactie achterlaten


{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}

Ook interessant


Op reis met Jacq

Interesse in een maatwerk reis naar Zuid-Afrika, Namibië, Mozambique of andere landen in Zuidelijk Afrika? Stel samen met mij jouw unieke droomreis samen.