augustus 7, 2019

Healing in Ubud Bali

Ik ben redelijk laat aan het ontbijt vanmorgen. Geen haast, we beginnen onze 18-daagse fietsreis fietsreis Djoser  over Bali en Lombok met een rustdag.
Ik laat de omgeving op mij inwerken. De fontein in de beeltenis van een Balinese danseres bij het zwembad, de drijvende bloemblaadjes in grote schalen en het uitbundige houtsnijwerk van het plafond, de fluitende vogels en het zachte geluid van de bamboe windgong… Heerlijk om op deze rustige plek in Ubud te zitten.

Hebben we al plannen vandaag?

Een medewerker van het restaurant draalt al een tijdje om mij heen. Zodra ik hem aankijk komt hij naar me toe. “Hello Mrs., how are you today?  You are a tourguide? “Een vriendelijk gezicht, zoals de meeste mensen hier. “Do you have any plans for today”? Ik vertel dat we pas gisteren zijn aangekomen en dat we morgen beginnen met de eerste fietsdag. Hij is geïnteresseerd en aardig.

My father is a Mangku, a healer

 ‘I want to invite you to come to my house and meet my father who is a Mangku. He can give you a healing.” Good for your Chakra’s. I can take you with my motorbike”.

Dat klinkt aantrekkelijk, ik ben dol op massages en nieuwsgierig naar chakra healing. Tegelijkertijd hoor ik de stem van mijn moeder. “Is het wel verstandig met een wildvreemde man op de scooter op pad te gaan?”.

Achter op de scooter met een wildvreemde man

Het avontuurlijke deel van mijn persoonlijkheid beslist. Ik ga mee. We spreken of om 12 uur in de hoofdstraat. Tot 12 uur blijf ik twijfelen…Waarom wil hij in de hoofdstraat afspreken en niet gewoon voor het hotel? Maar goed, wat kan mij gebeuren? Alle keren dat ik in Azië ben, ben ik nog nooit echt bang geweest.  Het voelt relaxed, ook als vrouw alleen.

Als ik de hoofdstraat inloop op de afgesproken plek staat hij al breed lachend op mij te wachten. Ik klim achterop zijn motorbike.  In hoog tempo manoeuvreert hij door het drukke verkeer. We rijden over de kronkelige heuvelachtige wegen van Ubud naar het platteland en laten de drukte achter ons.

Een traditioneel Balinees huis

Na een half uur komen we aan bij zijn huis. Een traditioneel Balinees huis. We lopen door de versierde poort en komen aan op een binnenplaats. Daar op de stoep van een bijgebouw zie ik hem al zitten. Gehuld in witte lappen met witte hoofdtooi en een lange grijze baard. Het kan niet missen, hier zit de Mangku.

Klaar voor de reiniging van de Mangku, healing in Ubud

Natuurlijk kan ik niet meteen deelnemen aan de ceremonie. Voor--reinigen is ook belangrijk. Ik word gemaand te gaan zitten op de binnenplaats.  Een vrouw komt met een bakje water met bloemblaadjes en sprenkelt het water over mijn handen. Ik zit in Lotushouding en heb meteen al de smaak te pakken. Ik ben klaar voor de Mangku.

Tags

Bali, ceremonie, cultuur, healing, Indonesië, Ubud

Reactie achterlaten


{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}

Ook interessant


Op reis met Jacq

Interesse in een maatwerk reis naar Zuid-Afrika, Namibië, Mozambique of andere landen in Zuidelijk Afrika? Stel samen met mij jouw unieke droomreis samen.