augustus 2, 2019

Zoveel te kiezen in Ubud

Als er een bestemming populair is, dan is dat Ubud op Bali. Reisblogs, ervaringen van vrienden en bekenden; informatie in overvloed over deze plaats op het bijzondere eiland binnen de Indonesische archipel.  

Ik kwam in 1990 voor de eerste keer in Ubud. Het was toen nog een klein kunstenaarsdorpje midden tussen de rijstvelden. Tegenwoordig is het er vooral heel erg druk. De hotels, winkels en restaurants zijn als paddenstoelen uit de grond geschoten. Ook niet verwonderlijk; ondanks de drukte hangt er een relaxte vibe en er zijn in Ubud en de omgeving veel leuke dingen te doen. En zodra je een zijstraat inloopt is het meteen al een stuk rustiger.

Wat Bali zo uniek maakt en wat je ondanks de drukte ook in Ubud ziet, is dat de cultuur en het geloof onderdeel zijn van het dagelijks leven. Hier op Bali is het Hindoeïsme. Overal  offermandjes,  tempels op bijna iedere hoek en de prachtige kleurrijke traditionele kleding. Je bent getuige van dit alles en het doet nergens gekunsteld aan.

Ceremonie


Ook ik krijg vaak de vraag of ik nog aanraders heb. Bij deze!

Niet missen in Ubud. Tips van Jacq

Vegan eten in een oude tempel. Restaurant Zest is mijn absoluut favoriete restaurant. Wel van tevoren reserveren. Zestubud.com.

Ook in Moksa kun je heerlijk vegan eten. Het restaurant ligt even buiten de drukte van Ubud en is het bezoeken meer dan waard.

Andere leuke restaurantjes:

2. Even snuffelen bij Ananda Soul. De prachtigste sieraden koop je hier. Ze ondersteunen arme families op Bali en je koopt er de prachtigste ringen, armbanden en kettingen. Ananda Soul

3. Volg een Yogales. Er zijn veel mogelijkheden voor massage, yoga en meditatie in Ubud. Mijn yoga adres is de yoga barn.  Yoga Barn. Hier kun je elke dag verschillende yogacursussen volgen. Van een uur yoga tot meerdaagse cursussen. Bekijk het rooster online en boek de les van je keuze ter plekke. Hoe heerlijk, yoga les in een prachtige omgeving met de geluiden van de vogels op de achtergrond. Naast yoga zijn er ook cursussen in onder andere meditatie, dans en Pilatus. Ze serveren hier ook heerlijke lunch in de tuin. Namasté.

4. Bezoek tempels in de omgeving van Ubud. Er zijn een aantal prachtige tempels die echt de moeite waard zijn. Eén daarvan is Tirza Empel. Als je geluk hebt dan kun je getuige zijn van een ceremonie. Je kunt hier baden en jezelf reinigen bij de zeventien fonteinen. Je kunt niet zomaar in het water springen, dat kan voor toeristen, alleen in speciale groene doeken.Het water wordt van nature gezien als heilig. Deze tempel is dan ook een populaire plek om je te ontdoen van je zonden. Een andere mooie tempel is de Gunung Kawi. Je ziet hier grote beelden die in de rotsen zijn gehouwen.


Lees meer over een bijzondere ervaring op Bali.Healing in Ubud


5. Bezoek de wereldberoemde Tegalalang rijst terrassen. Deze liggen buiten Ubud. Veel gefotografeerd en dat is niet voor niets. Groen is al zijn schakeringen en uitzonderlijk qua ligging.

6. Wandel de Campuhan Ridge Walk. Dit is éen van de mooiste wandelingen in Ubud. Geniet van de prachtige uitzichten onderweg.

7. Bezoek de apen in het Monkey Forest. Het bos ligt in Ubud zelf en je wandelt er gemakkelijk op de verharde paden doorheen. Verwacht geen lieve afwachtende apen hier. Ze zijn hier de King of the jungle. Brutaal, en supersnel. Denk er aan je bril en andere losse spullen goed op te bergen.

8. Maak een fietstocht. Er zijn in Ubud veel mogelijkheden de omgeving op de fiets te verkennen. Echt de moeite waard. Je fiets door rijstvelden en komt door kleine dorpjes. Geen zorgen over je conditie. De fietstocht begint boven op de berg en je fiets voornamelijk naar beneden. Tijdens deze fietstocht kun je ook een lunch boeken. Je eet dan een traditionele maaltijd bij iemand thuis. Erg leuk om te doen. Mijn persoonlijke tip:

Banyan Tree Cycling tours

De fietsen zijn prima, de route mooi en afwisselend en voor de liefhebber die de fietstocht goed wil afsluiten;  als je wilt maak je na afloop van de fietstocht ook nog een hike naar het huis van de eigenaar Bagi.

Ter afsluiting:

Jungle fish. Er is geen strand in Ubud, maar dat betekent niet dat je de relax sfeer hoeft te missen. Jungje Fish is een alternative beach club met een chill zwembad met jungle view. In verband met Covid was deze zaak in juni 2022 nog gesloten.

Lees hier meer over Canggu op Bali en over To the beach Uluwatu Bali

Tags

Bali, Indonesië, tempel

Reactie achterlaten


{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}

Ook interessant


Op reis met Jacq

Interesse in een maatwerk reis naar Zuid-Afrika, Namibië, Mozambique of andere landen in Zuidelijk Afrika? Stel samen met mij jouw unieke droomreis samen.