• Home
  • /
  • Blog
  • /
  • Afrika
  • /
  • Kalk Bay in Kaapstad, de beste tips voor deze geweldige buurt
januari 26, 2022

Kalk Bay, favoriete buurt

Mijn vrienden wonen in Tokai, een wijk in Kaapstad en zijn vaak te vinden in Kalk Bay. Regelmatig namen ze mij al mee naar hun favoriete plekken daar en deelden zij de beste tips voor deze geweldige buurt.

Kalk Bay ligt aan False Bay, als je de kaart van Kaapstad voor je ziet, aan de rechterkant. De temperatuur van het zeewater is hier aangenamer dan aan de kant van Camps Bay. Je kunt hier heerlijk zwemmen in een zwembad dat is aangelegd in zee. Op mooie dagen wordt hier volop gebruik van gemaakt. Een geweldig zwembad weet ik inmiddels uit eigen ervaring.

Losse sfeer in Kalk Bay

Kalk Bay heeft een losse sfeer. Waar Camps Bay chiquer aandoet, en je smaakvol geklede mensen ziet paraderen, kun je hier rustig met je badhanddoek omgeslagen langs de straat lopen, niemand die er gek van opkijkt. Bezoek het zeker als je in Kaapstad bent! Het is echt leuk hier een dag door te brengen. Ik vind het een van de leukste plekken!

Vissersplaats

Kalk bay, de beste tips voor deze geweldige buurt

Kalk Bay is van oorsprong een vissersplaats, heel vroeger werd hier op walvissen gevist. Grote statige huizen herinneren nog aan deze tijd. Daarna raakte de plaats wat meer in verval. Kalk Bay heeft daarna een revival ondergaan. Je vindt er tal van leuke winkels onder de arcade met prachtige oude gevels, heerlijke restaurants en hippe koffietentjes. Iets verderop een kleine markt en dat alles met uitzicht op zee wat het sowieso al geweldig maakt!

Lees over andere markten in Kaapstad

Beste koffie in Kalk Bay

We beginnen de dag met een koffie bij Bob’s Coffee and Bagels.

Het ligt in een zijstraatje van de hoofdstraat.  Hip, los en heerlijke koffie. Van cappuccino tot flat White en espresso- alle soorten zijn hier te koop. De bonen zijn een blend van Brazil en Guatemala en er komen veel mensen hier om de bonen ook voor thuis te kopen. In de dezelfde ruimte is er een keramiekzaak waar je bijzondere voorwerpen kunt kopen.

Main road in Kalk Bay

 Hier vind je veel leuke winkeltjes met kleding, sieraden, tassen en boeken. Leuk om hier rond te lopen en lekker te snuffelen.


Restaurants in Kalk Bay

Olympic café in Kalk bay

Een geweldige chille tent met basic food. Heerlijk ontbijt, lunch en diner. Eenvoudig maar super smaakvol. Een van de favorieten van Carol.

134 Main Rd, Kalk Bay Cape Town.

www.olympiacafe.co.za

The Brass Bell.

 Dichter bij de zee is bijna niet mogelijk, je zit er bijna in. Het eten is niet heel uitzonderlijk, maar de setting daarentegen wel. Muziek, cocktails at the beach.

www.brassbell.co.za

Cape to Cuba.

Genieten van livemuziek. Entree voor het optreden is 30 Rand. Heerlijk om hier na het zwemmen te genieten van een drankje onder het genot van opzwepende Cubaanse muziek en zo de heupen los te maken.

www.capetocuba.com

In de haven van Kalk Bay

De verse vis wordt hier aangevoerd terwijl de zeeleeuw ligt te slapen op de kade. 

Kalky’s in Kalk bay

Harbour Cape Town 7990

Verser kan de vis niet zijn in dit ongedwongen Fish and chips restaurant. Want Kalky heeft een eigen boot waarmee hij de verse vis aanvoert.  Geweldige sfeer. Lees ook Tips voor de leukste restaurants in Kaapstad

Harbour House Kalk Bay

Ze zitten ook in de V&A Waterfront. Sfeervolle zaak, -mooi gedekte tafels- met een geweldig uitzicht en heerlijk verse visgerechten. Niet heel goedkoop maar dan heb je ook wat.

www.harbourhouse.co.za

Tags

Zuid-afrika

Reactie achterlaten


  1. Wat een leuk verhaal Jacq! We zijn er niet geweest toen we in Kaapstad waren dus een goede reden om weer terug te gaan 🙂

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}

Ook interessant


Op reis met Jacq

Interesse in een maatwerk reis naar Zuid-Afrika, Namibië, Mozambique of andere landen in Zuidelijk Afrika? Stel samen met mij jouw unieke droomreis samen.