oktober 16, 2021

Vanuit Vancouver bezoeken we Whistler. Deze Olympische wintersport plaats is behoorlijk aan de prijs en het overnachten ook niet bepaald goedkoop. We horen goede verhalen van het  Het Pangea Pod hotel in Whistler en boeken daar een Pod. Het hotel is hip en niet te duur. Bovendien ligt het centraal gelegen. We gaan de Pod ervaring meemaken, slapen in een capsule!


In Japan zijn ze al langer populair, de capsule of Pod hotels. Kleine efficiënte slaapplekken met gedeeld sanitair. In dit hotel zijn er 80 slaapplekken.

Bij aankomst valt de ultramoderne uitstraling van de receptie op.  Een medewerker legt ons uit hoe e.e.a. in het werk gaat. We kunnen gebruik maken van een kluisje bij de receptie, onze ski spullen stallen en we krijgen een polsbandje waarmee we de deur naar onze afdeling kunnen openen.

Slapen in de Pod

De Pod is geschikt voor maximaal twee personen. Reis je alleen dan heb je eenzelfde Pod. Op onze afdeling zijn 6 Pods. Samen delen we een toilet, een douche en een aparte kleedruimte en een kleine wastafel. De toiletspullen zijn gratis verkrijgbaar. Wij slapen in de onderste Pod, boven ons is een andere Pod. De aardige medewerker bij de receptie adviseert oordoppen in het geval onze bovenbuur te veel gaat snurken.

Opvallend is dat alle ruimte in de Pod optimaal benut is.

Efficiency

 We hebben een paar planken voor onze spullen, kunnen één koffer stallen en hebben ook hier een klein kluisje wat we met een eigen slot kunnen afsluiten. Onze Pod heeft een zij- ingang. De andere Pods hebben een vooringang. Er is een fan voor verkoeling maar er kan verder geen raam open. Het bed is prima, maar ruim is de Pod niet. Het doet denken aan kamperen, vooral als we ons gordijntje sluiten. Maar het is ook niet de bedoeling dat we relaxen in de Pod, die is er om te slapen. In de woonkamer, daar gebeurt het. Deze prachtige ruimte ligt naast de receptie en is erg gezellig en comfortabel. Er staat vers water klaar, de kachel brandt en er zijn veel gezellige zitjes voor de ramen die een perfect uitzicht hebben. Ook is er een lange tafel waaraan je lekker kunt werken.

Het ontbijt is inbegrepen. En er wordt niet moeilijk gedaan. Je kunt kiezen uit een van de gerechten van de kaart. Dat wordt avocado toast en een yoghurt. Het smaakt heerlijk.

Wat vinden we ervan:

  • Het is goedkoop
  • Het is levendig en gezellig
  • Het is hip
  • Er zijn veel internationale jongeren
  • De woonkamer is super chill
  • Iedereen is stil van 23.00 tot 7.00 uur. Hier wordt echt op gelet

Nadelen zijn er ook:

  • Het slaapgedeelte is niet ruim
  • Je hebt niet veel privacy

Komen we terug? Of kiezen we vaker voor een Pod hotel… Wij zeggen ja, het is ons goed bevallen, zeker als we kijken naar de prijs.:)  Nederlanders op reis.

Lees hier meer over Uitstapjes naar de omgeving van Vancouver.

Reactie achterlaten


{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}

Ook interessant