februari 16, 2022

Ontdek de omgeving van Vancouver

Ferry-naar-Victoria
Vancouver is een fantastische stad met een geweldige sfeer en er zijn veel leuke dingen  te doen. Lees hier het artikel met de beste tips voor Vancouver.
Ook de omgeving van Vancouver is de moeite waard. In no time ben je er. Pak de boot, bus of het watervliegtuigje naar deze plekken.

Bezoek Victoria op Vancouver Island. We nemen vanuit Vancouver de ferry heen en gaan met het watervliegtuigje terug. Dat klinkt duur en dat is het meestal ook, maar als je geluk hebt dan kun je gebruik maken van een aanbieding. Klik hier voor meer informatie.

Zowel de ferry als het vliegtuig zijn erg de moeite waard. De ferry vaart langs de prachtige kust, met inhammen in zee, dicht begroeid met hoge pijnbomen, houten huizen aan het water en kleine bootjes aan de verschillende steigers.

inner=harbour-victoria

Je zou verwachten dat het veel grotere Vancouver de hoofdstad van British Columbia zou zijn, het is Victoria. Deze hoofdstad doet Engels aan qua gebouwen, bouwstijl, straten en restaurantjes.

Parlementsgebouw-Victoria

Parlementsgebouw in Victoria

We bezoeken het prachtige parlementsgebouw, aan de Inner Harbour. Het gebouw stamt uit 1897 en is tijdens kantooruren te bezoeken. Een enthousiaste gids staat klaar om alles over het gebouw en de geschiedenis te vertellen. Het gebouw is prachtig van buiten en ’s avonds mooi verlicht met 3300 lichtjes. De architect Rattenbury was nog maar 25 jaar oud toen hij dit gebouw ontwierp. Age ain’t nothing but a number.

Parlementsgebouw-Victoria

Fishermans Warf Victoria

Ook in Victoria, om de hoek van Victoria’s inner Harbour, ligt Fishermans Warf, een bijzonder deel van Victoria met de kleurrijke drijvende huizen. Leuk om doorheen te lopen. In de zomer kun je een hotel boeken in een van de drijvende huizen. Loop in Victoria ook zeker even door Chinatown en Government street.


Chinatown-Victoria

 Wij overnachten in The Bedford Regency. Super centraal gelegen. Eenvoudig qua faciliteiten maar met een geweldige pub waar we het tot in de late uurtjes erg gezellig hebben. 

Maar er zijn meer leuke hotels hier in het Centrum

Whale Watching!

Op Vancouver Island mag een whale tour niet ontbreken. In stoere waterdichte pakken zitten we samen met een paar andere mensen in de zodiac- een snelle wendbare boot die flink vaart kan maken- handig bij het spotten van de whales.

Boek hier deze gave Whale tour in de Zodiac

Het is een geweldige ervaring, de kust is werkelijk prachtig vanaf het water. Maar ondanks alle inspanningen van de schipper zien wij helaas geen whale uit het water opduiken. De organisatie biedt garantie mocht je geen whales spotten. We kunnen de volgende keer gratis mee; er zit niets anders op, we gaan weer terug😊.

Skiën in Whistler

Wil je ultiem skiën? Dan is Whistler the Place to Be! Het ligt 125 kilometer ten noorden van Vancouver en heeft een van de grootste skigebieden in Noord-Amerika. Binnen twee uur ben je er met de bus vanuit Vancouver. De bus rijdt over de Sea to Sky highway.  Deze weg verbindt Vancouver (Sea) met het hogere noorden van British Columbia (Sky). Je rijdt dwars door de imposante bergen, langs de kust en geniet ondertussen van prachtige uitzichten.

Callaghan-Mountains

Vanuit Whistler kun je ook allerlei excursies maken. Wij wandelen met big foots door de  Callaghan Mountains. Een tocht onder leiding van een enthousiaste gids die ons vertelt over de historie en natuur in dit unieke berggebied. Boek door te klikken op deze link .Medicine tour

Callaghan-Mountains

In Whistler slapen we in een bijzonder hotel, het Pangea Pod hotel. Lees hier meer.

Tags

Canada

Reactie achterlaten


{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}

Ook interessant


Op reis met Jacq

Interesse in een maatwerk reis naar Zuid-Afrika, Namibië, Mozambique of andere landen in Zuidelijk Afrika? Stel samen met mij jouw unieke droomreis samen.